Супровідний лист - це не панацея !

Що не варто робити в супровідному листі.

Спершу - нагадаю про те, в чому користь супровідного листа для обох сторін (кандидата і наймача).
1. Привернення уваги до вашої кандидатури в цілому;
2. Можливість краще продати себе, зробивши акцент на найцікавішому для потенційного роботодавця;
3. Можливість продемонструвати свій жвавий інтерес;
4. Якщо досвіду мало або немає, - шанс дати відповідь на питання «чому я»;
5. Можливість заздалегідь відповісти на питання, які виникнуть (прогалини в досвіді, громадянство та що завгодно ще).


Давайте розбиремо на реальних прикладах.💪

Не вирішуйте за роботодавця.⛔


«Я буду вам корисний», «ми можемо бути корисними один одному», «я ідеально підходжу на цю позицію» і так далі. Останнім особливо часто грішать кандидати, які насправді не підходять і відгукуються на удачу: а раптом менш досвідченого теж розглянуть? І тут такий лист. Навіщо?

Не сильно краще звучить «я начебто підходжу» - не оцінюйте ні за кого, всі самі знають вимоги і самі оцінять. І взагалі це «начебто» звучить якось сумнівно. Краще напишіть щось інформативне.

Не пишіть докладно.🚀


«Наскільки моя кандидатура Вам цікава?» За шкалою від 1 до 10 або як? Вас або покличуть, або запитають про моменти що цікавлять і покличуть / відмовлять, або просто відмовлять.


Стислість - сестра таланту. Стислість, а не скорочення.😲

Супровідний лист може бути зовсім невеликим, на декілька абзаців, і відмінно виконувати свою функцію. Може бути великим, на кілька абзаців - і працювати не гірше. Воно може бути відсутнім, і це ок. Але якщо супровідний є - він має бути осмисленим і складеним з повагою до співрозмовника, - тому що вам з ним спілкуватися і працювати і тому, що ввічливість - це добре.

Не фантазуйте.😩


Не варто шукати вакансію вище вашого рівня, не варто починати з домислів: спирайтеся на те, що у вас реально є. Компанія навряд чи зможе закрити очі на недостатньо високий рівень технічних навичок або якусь непросту обов'язкову вимогу (на кшталт досвіду управління великою командою) в надії, що за час випробувального ви вгризетесь в граніт науки і вигризете з нього неможливе. Якби ми могли - ми б шукали вас.


Навіть не думайте про клікбейт.😱
«Приклади коду в резюме», «посилання на портфоліо в резюме» - заради чого? Якщо вам є, що показати, і ви хочете показати або (тим більше!) це вимога вакансії - дайте посилання в супровідному листі. Якщо нам нецікаво - нехай буде нецікаво відразу, все швидко стане зрозуміло і ви розійдетеся, але тоді питання для чого було взагалі писати листа. Якщо цікаво - краще спочатку подивитися приклади, а там вже на інтересі і сили читати ваше довге резюме знайдуться. :)



Доєднуйтесь! Розвивалась! Змінюйтесь!

#employer_branding #karas_agency

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Аналітичні метрики вашого бренду роботодавця

Лідер та англійський сад: як пов'язані ці речі