Поганий роботодавець? Так, знайомо

Не зважаючи на кадровий голод на ринку праці в Україні, роботодавці особливо не поспішають відкриватися та йти назустріч своїм кандидатам. Лише поодинокі компанії насправді усвідомлюють усю глибину проблеми та готові донавчати, ділитися досвідом із потенційними співробітниками заради їх залучення у свої команди.

Більшість компаній продовжують втілювати в життя принцип - “робота більше потрібна співробітнику, ніж співробітник компанії”. Саме тому важливо розуміти основні індикатори недоброчесного роботодавця та вміти відразу виявляти роботодавців, які вам не підійдуть.


1. Компанія довго надає фідбеки (або не інформує про терміни рішень)

Якщо при пошуку роботи ви стикаєтесь із тим, що роботодавець ігнорує вас або вам доводиться “власноруч” витягувати будь-які рішення із компанії - ходіть далі. Тут може бути безліч речей: від “компанія сама не розуміє профілю свого кандидата” до “хибних цінностей, що плекаються корпоративною культурою”. Вам не варто витрачати свій дорогоцінний час на взаємодію із таким роботодавцем.

2. Компанія не дає альтернатив при виборі часу співбесід.

Інколи трапляється, що роботодавець при проведенні співбесід виставляє жорсткі рамки щодо дати та часу проведення інтерв’ю. Якщо це відбувається, будьте певними, що ця відсутність гнучкості із великою ймовірністю переслідуватиме вас і в компанії під час робочого процесу. Жорсткі рамки у будь-яких проявах, не даватимуть вам можливості спокійно працювати.

3. Виникнення елементів неповаги.

Якщо “на вашому шляху в компанію”, під час комунікації на будь-якому з етапів ви відчуваєте дискомфорт з приводу негідного відношення до себе - сміливо закривайте двері з іншої сторони або припиняйте комунікацію. Якщо компанія на етапі “продажі” вакансії вам, як клієнту, демонструє свою зверхність чи будь-які інші прояви неповаги, вам немає що там робити.

4. HR чи рекрутер відмовляється давати відповіді на всі ваші запитання під час телефонної бесіди

Такого типу реакції інколи трапляються збоку роботодавців. Наші минулорічні дослідження (проходження співбесід протягом 6 міс у різних компаніях) чітко продемонстрували, якщо вас будь-якими шляхами намагаються затягнути на співбесіду під приводом “ми ці питання обговорюємо на співбесіді” - можете дякувати рекрутеру за приділений час та прощатися. Компанія розуміє, що є інформація, яка відлякує кандидатів відразу і простіше буде переконувати віч на віч “на своїй території”.

5. До вашого приходу не готові.

Ви прийшли у свій перший робочий день на своє робоче місце, але воно не готове до вашого приходу: там залишилися речі колишнього співробітника, ПК під паролем попереднього користувача - такий маневр може сказати дуже багато. Компанія ще не придумала чим вам займатися; у компанії так побудована корпоративна культура - ніхто не турбується про інших та не допомагає іншим; компанія проводить дивні тести, які їй нічого не дадуть тощо. Все просто - затримуватися не рекомендуємо, ймовірно все буде йти і надалі у подібному хаосі.

Сподіваємося дані поради допоможуть вам, наші милі читачі, уникнути роботодавців, які недостойні вас.

p.s. не ходіть на групові інтерв’ю та не беріть участь у стрес-тестах - ви людина, ви особистість. Ніхто не має права ставити на вас свої незрозумілі експерименти.

Нехай вам щастить!

Доєднуйтесь! Розвивайтесь! Змінюйтесь!
#employer_brand_management #karas_agency

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Аналітичні метрики вашого бренду роботодавця

Лідер та англійський сад: як пов'язані ці речі

Супровідний лист - це не панацея !